| | |
10-12-2008
|
#1 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Teşekkürler: 1.962
İndirme: 930 Yüklemeler: 99 | Öğrenme heyecanı yaratmak
Çocuklar öğrenme heyecanı yaşadıkları zaman daha iyi öğrenirler. El işi yaptıkları zaman heyecanlarının arttığını görüyorum. Bu yüzden bu tür etkinlikleri arttırmaya ve sonuçlarını beraberce tartışmaya ağırlık veriyorum.
Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Bazı konular için video yapma etkinliği düşündüm. Örneğin okul çantamı hazırlama etkinliği, öğrenciler beş altı kişilik gruplar oluşturacaklar. Oluşturulan gruplar bir oyun ile bize nasıl çanta hazırladıklarını anlatacaklar. Bunu yaparken ben de videoya çekeceğim. Çektiğimiz videoları tekrar seyredip üzerine yorum yapacağız. Kimin videosu iyiyse onları alkışlatarak YouTube, PiknikTube gibi sitelere koyarak kendi sitemde de yayınlayacağım.
İkinci bir etkinliğim Karagöz ve Hacivat bir de parmak kuklası. Eğer kurabilirsem bayram tatilinde bir hayal perdesi hazırlayacağım. Birkaçında benim yaptıklarımı gözleyecek öğrenciler. Sonra da ikişerli üçerli gruplar oluşturulacak. 2 dakikalık süre içinde verilen konuyla ilgili bir sahne yapacaklar. Parmak kuklalar ise daha basit. Bunun için parmakları boyayabilecek bir boya yeterlidir. Bu boyalarla çocuklar parmaklarındaki kuklayı konuşturarak konuyu işleyecekler.
Bunun gibi daha etkinlikler bulunabilir bence. Sizlerden de uyguladığınız ya da uygulamayı düşündüğünüz çalışmaları eklemenizi bekliyorum.
10-12-2008
|
#2 (permalink)
| | Forum Moderatörü
Teşekkürler: 164
İndirme: 214 Yüklemeler: 0 | Alıntı: OkAn_uNaL´isimli üyeden Alıntı
Çocuklar öğrenme heyecanı yaşadıkları zaman daha iyi öğrenirler. El işi yaptıkları zaman heyecanlarının arttığını görüyorum. Bu yüzden bu tür etkinlikleri arttırmaya ve sonuçlarını beraberce tartışmaya ağırlık veriyorum.
Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Bazı konular için video yapma etkinliği düşündüm. Örneğin okul çantamı hazırlama etkinliği, öğrenciler beş altı kişilik gruplar oluşturacaklar. Oluşturulan gruplar bir oyun ile bize nasıl çanta hazırladıklarını anlatacaklar. Bunu yaparken ben de videoya çekeceğim. Çektiğimiz videoları tekrar seyredip üzerine yorum yapacağız. Kimin videosu iyiyse onları alkışlatarak YouTube, PiknikTube gibi sitelere koyarak kendi sitemde de yayınlayacağım.
İkinci bir etkinliğim Karagöz ve Hacivat bir de parmak kuklası. Eğer kurabilirsem bayram tatilinde bir hayal perdesi hazırlayacağım. Birkaçında benim yaptıklarımı gözleyecek öğrenciler. Sonra da ikişerli üçerli gruplar oluşturulacak. 2 dakikalık süre içinde verilen konuyla ilgili bir sahne yapacaklar. Parmak kuklalar ise daha basit. Bunun için parmakları boyayabilecek bir boya yeterlidir. Bu boyalarla çocuklar parmaklarındaki kuklayı konuşturarak konuyu işleyecekler.
Bunun gibi daha etkinlikler bulunabilir bence. Sizlerden de uyguladığınız ya da uygulamayı düşündüğünüz çalışmaları eklemenizi bekliyorum. |
Okan öğretmenim teşekkürler, düşünceleri,niz, kurgulamalarınız için. kuşkusuz yapacağınız uygulamalar için de.
Bazı cümlelerinizi koyulaştırdım desteklediğim için. Aktif öğrenme, proje tabanlı öğrenme, eğitimde dramadan yararlanma..... gibi öğretim yöntemleri düşünüldüğünde insan hemen "peki ne kadar uygulayabiliyoruz" diye de düşünüyor. parmak kukla dan ingilizce öğretmenimiz yararlanıyor. doğrusu çocuklar onun derslerinde çok istekliler ve severek katılıyorlar. Fen ve Teknoloji, Matematik ve İngilizce öğretmenlerimizden hazırladıkları çalışmalardan örnekler istedim. O çalışmaları bu yıl MEB düzenlediği "Öğretmenlerin başarılı çalışmaları" konulu bir çalışmada kullandık. Sizinde bilginiz vardır. Öğretmenlerin hazırladıkları etkinlikler, örnek çalışmalar kendi okulları, illeri nden başlamak üzere tüm öğretmenlerin paylaşımına sunulacak. Aynı şeyleri eğitim forumlarında da yapıyoruz veya YouTube, PiknikTube da da sunuyoruz diyebiliriz ama o zaman süzme- eleme- yapılmamış oluyor ve doğrusu yanlış yöntemler önerilebiliyor, yanlış öğrenmeler yapılabiliyor.Ben sınıf okuturken dramadan yararlandım. Size kolaylıklar diliyorum. Paylaşımlarınızı sürdürdükçe çok basit, uygulanabilir ve çok güzel etkinlikler ortaya çıkacaktır. | | (Offline)
| |
12-12-2008
|
#3 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
İndirme: 930 Yüklemeler: 99 |
Birkaç gün öncesinden öğrenciye anlatacağı dersin konusu verilir. Dersi anlatacağı gün bir iki dakika verilerek anlatması istenir. Bu sayede ders öğrenciler tarafından işlenir.
12-12-2008
|
#4 (permalink)
| | Forum Moderatörü
Teşekkürler: 164
İndirme: 214 Yüklemeler: 0 |
birkaç gün önce de olabilir veya bir gün öncesi küçük, okuma, anlama, araştırmada güçlük çekmeyecekleri veya ev- çevre yaşantılarından faydalanarak rahatlıkla canlandırabilecekleri bir konu verilir ve ????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/2-sinif-ogretmenleri-sohbet-odasi/28854_ogrenme-heyecani-yaratmak#post217967
1- kitaplarından "o" konuyla ilgili bölümü okumaları
2- aile ve çevrelerinde gözlem yapmaları..... gibi istenir.
Ben derse girdiğim zaman yapacağımız çalışmayı sade, anlaşılır şekilde açıklayıp onlara hazırlık için on dakika vermiştim. (daha büyük sınıflarda beş dakika yeterli oluyor)
Hazırlık bölümünde öğrenciler sınıf mevcuduna göre belirlediğim sayıda gruplar oluşturdular. (40 kişilik sınıfta 8' er kişilik 5 grup gibi. gruptaki öğrenci sayılarının 4-5 arası olması ideal sayı.çünkü grupta öğrenci sayısı arttımı pasif öğrenci sayısı da artabiliyor. ama öğrenci sayısı az oldumu bu sefer grup sayısı çok fazla oluyor. bu da sunumun sarkmasına neden oluyor. sunum bir derste bitecek şekilde zaman planlşaması yapılmalı.
Çocuklar kendi aralarında-isteğe göre- grup oluşturduktan sonra hemen 1 dk içerisinde tamamlamak üzere konuyu canlandırma çalışması yapıyorlar.
Gruplar sırayla drama sunumlarını yapıyor.
Çalışmayı ilk denediğimizde tatmin olamıyabiliriz, çocuklar canlandırmayı doğru yapamıyabilirler. hiç önemli değil.bir iki denemeden sonra şaşılacak şekilde ustalaşıyorlar, metin yazmadan, okumadan kendiliğinden, o an ürettikleri cümlelerle çok güzel canlandırmalar yapabiliyorlar
Değerlendirme için beş dk süremiz kalıyor. Gruplardan en beğendikleri grubu yazmalarını istiyoruz. en çok oyu alan grup birinci oluyor. onu kutluyoruz.
Bu çalışmalar yapılırken (değerlendirmenin sonuna kadar) videoya aldığınız takdirde izlerken ikinci bir değerlendirme yapmış olursunuz. bir ikinci faydası da videoya çekilmiş etkinlik arşiviniz olur.Tabii yapacağınız çalışma ile ilgili ayrıntılı planlamanızı ve işlem basamaklarınızı hazırlamış olmalısınız.(genellikle işin planlama kısmı sıkıntıyla karşılanır)
Bu benim "beslenme" konusuyla ilgili yaptığım çalışmaydı
Konu sevimkaraman tarafından (12-12-2008 Saat 19:32 ) tekrar düzenlenmiştir.
| | (Offline)
| |
21-12-2008
|
#5 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Güzel etkinlik teşekkürler öğretmenim. Ayrıca öğrencilere herhangi bir etkinlik yaptırırken farklı bir insanın yerine rol oynadığını gösterebilmek için rolüne bir isim vermesi istendiğinde oynadığı role büründüğünden daha rahat oynayabiliyor.
28-12-2008
|
#6 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
İndirme: 930 Yüklemeler: 99 | Yüz boyama
Eğitici çalışmalarım içerisinde neler kullanabilirim. Eğitim içinde olmayan eğlenceyi nasıl çıkartabilirim düşüncesi içindeyken daha önceden bir öğretmen arkadaşımın yüz boyama konusunda söyledikleri aklıma geldi. Öğretmenimiz daha önceki okulunda 23 Nisan'da etkinliklerden birisinin yüz boyama standı olduğunu söylemişti. Buradan yola çıkarak sınıfımda bunu kullanabileceğimi düşündüm. 8 puan karşılığı her gün bir öğrencinin yüzünü boyamaya karar verdim. Bunun için yaptığım araştırma sonucu karşıma çıkanlar bunlar; ????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/2-sinif-ogretmenleri-sohbet-odasi/28854_ogrenme-heyecani-yaratmak#post220027 * Kağıt vs. 4. Sayısı Minik Artistler Boyanıyor Sayfalarından alıntıdır... Yüz boyamayı kim sevmez ki? Basit birkaç fırça darbesi ve boya ile kedi, köpek, kelebek, palyaço ya da istediğiniz herhangi bir karaktere dönüşmeyi kim istemez? Partilerde, fuarlarda karşılaştığımız yüz boyama aktivitesini evinizde ya da sınıfınızda yapmak aslında hiç de zor değil... Yüz Boyarken... · Öncelikle boyayacağız figüre, karaktere ya da şekile karar verin. Boya tamamlandığında ortaya ne çıkacağını başlamadan önce gözünüzde canlandırın. Mümkünse bir örnek resime bakarak boyamak faydalı olacaktır. Unutmayın, çocuklar sabırsızdır, beklemeyi çok sevmezler ve hareketsiz biçimde onları uzun süre oturtmak zordur. Ne yapacağınıza önceden karar vermeden boyamaya başlamak ve çocuğunuzu sıkabilir. Bu nedenle boyamanızı ve aşamalarınızı önceden planlayın ve çocuğunuzu sıkmadan boyamayı tamamlayın. · Eğer boyayacağınız alan geniş bir alansa, ya da öncelikle zemin rengi uygulayacaksanız bu işlemi fırça yerine makyaj süngeri ile yapın. · Her renk için ayrı bir fırça ve ayrı bir makyaj süngeri kullanın. · Zemin rengi kullandıysanız, ya da bir rengin üzerine farklı bir renk daha boyacaksanız, öncelikle alt rengin kurumasını bekleyin, kuruduktan sonra ikinci kat rengi uygulayın. Aksi taktirde renkler birbirine karışarak farklı renkler ortaya çıkacaktır. · Kullanacağınız yüz boyalarının dışında makyaj ve vücut simleri ve sedefli makyaj malzemelerini de kullanarak boyanıza ışıltı katabilir, değişik ve farklı sonuçlar elde edebilirsiniz. · Yıldız, kalp ve çiçek gibi şekiller boyamak istiyor ve elinize çok güvenmiyorsanız şablon kullanmayı deneyin. · Farklı renkleri birbiri ile karıştırarak elinizde olmayan renkleri de yaratabilirsiniz. Örneğin pembe boyanız yok ise, kırmızı boyayı az miktarda beyaz ile karıştırarak pembe rengini elde edebilirsiniz. · Göz çevresine ya da farklı alanlara siyah çizgi geçmeniz gereken bir figürünüz var ise, siyah boya yerine siyah göz kalemi ya da ‘eye-liner’ kullanarak daha düzgün bir sonuç elde edebilirsiniz. · Yüz boyaları ve vermiş olduğumuz boya tarifi zararsız olsa da çocuğunuzun gözlerini rahatsız edecek şekilde göze çok yakın boyama yapmamanızı tavsiye ederiz. Dikkat... Yüz boyamayı sadece özellikle yüz ya da vücut için hazırlanmış özel boyalar ile yapın. Farklı boyalar kullanmayın. ????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/showthread.php?p=220027 Eğlence bitti, yüzümüzü nasıl temizleyeceğiz? Yüz boyalarını su ve sabun ya da ıslak bebek mendilleri kullanarak temizleyebilirsiniz. Ayrıca makyaj temizleme kremleri de kullanabilirsiniz. Ama son nokta olarak mutlaka yüzünüzü su ve sabun ile yıkayın. Koyu renkler, siyah, lacivert, koyu yeşil vb. daha zor çıkabilir. Bu renkleri yine de kullanmak istiyorsanız, öncelikle beyaz boya ile bir zemin boyayarak kuruduktan sonra bu renkleri kullanırsanız, boya daha kolay çıkar. Eğer kullandığınız boya yüzünüzden su ve sabun ile kolaylıkla çıkmıyor ise farklı bir marka yüz boyasını kullanmanızı tavsiye ederiz. Kaliteli ve iyi yüz boyaları her zaman su ve sabun ile kolaylıkla yüzden temizlenebilir.
Boyaları kırtasiyelerden alabilirsiniz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa İnternet'ten sipariş de verilebilir. Faber Yüz Boyama Seti YÜZ BOYAMA 12Lİ ÇOCUK FABER 18li FABER CASTEL YÜZ BOYAMA SETİ, #14538839 Gittigidiyor.com
Konu Okan Ünal tarafından (02-07-2009 Saat 21:56 ) tekrar düzenlenmiştir.
| | (Offline)
| |
28-12-2008
|
#7 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
İndirme: 930 Yüklemeler: 99 | İşte bir kaç yüz boyama örneği
28-12-2008
|
#8 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
28-12-2008
|
#9 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
28-12-2008
|
#10 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
28-12-2008
|
#11 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
İndirme: 930 Yüklemeler: 99 | Dalmaçyalı yapalım 
Birinci adım fon yapımı 
İkinci adım sol gözün çevresinin boyanması 
Üçüncü adım sol kaşın boyanması 
Dördüncü adım beneklerin yapılması 
Beşinci adım bıyık ve ağız çevresinin yapılması 
Altıncı adım dilin yapımı 
Renklerin ve hatların belirginleştirilmesi 
Son adım simlerin yapıştırılmasıdır.
29-12-2008
|
#12 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Daha fazla boyama örneği görmek isterseniz; Yüz Makyajı ve Palyaço Yüz Boyama Örnekleri
Konu Okan Ünal tarafından (29-12-2008 Saat 00:21 ) tekrar düzenlenmiştir.
| | (Offline)
| |
29-12-2008
|
#13 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
29-12-2008
|
#14 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
02-01-2009
|
#15 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
07-01-2009
|
#16 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
07-01-2009
|
#17 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
07-01-2009
|
#18 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
07-01-2009
|
#19 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
07-01-2009
|
#20 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
07-01-2009
|
#21 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
07-01-2009
|
#22 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
02-07-2009
|
#23 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Karagöz ve Hacivat'ı gerçekleştirdik. Bütün sınıftan buldukları bir Hacivat Karagöz oyununu oynamalarını istedim. Bunlar arasından bir grup çok güzel oynadı. Videosu da vardı ama onun nerede olduğunu hatırlamıyorum. Eğer bulabilirsem koyarım. Bütün gruplara kendileri için bir metin bulmalarını istedim. Eğer metin kısa olursa ezberlemesi ve oynaması kolay oluyor. Bunu sürekli karşılıklı okumalarını istedim. Bazı öğrenciler çok iyi çalışmalarına rağmen bazıları hiç çalışmamışlardı.
Ancak bu çalışma bazen bir konuyu eğlenceli olarak ele almak için olabilir.
31-08-2009
|
#24 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Matematikte bu yıl çarpma işlemini öğreteceğiz. İlk dönemde 2, 10, 5, 3, 4 sayılarının çarpımını öğretmek istiyorum. 2, 5 ve 10 için saymalara yazın çalışmalarını istemiştim. Şimdi başlar başlamaz saymaları kontrol edeceğim. İkinci dönem ise geriye kalan sayıları çalışacağız. Bunun için ilk önce yine saymaları çalışmalarını isteyeceğim. İkinci dönem bittiğinde de bütün sayılarla çarpmaları biliyor olacaklar diye düşünüyorum.
31-08-2009
|
#25 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Ancak bunu kolay yoldan nasıl yaparım diye araştırma yapıyorum. Şair Nedim İlköğretimi öğretmenlerimizden Serkan öğretmenin elektronik çarpım tablosu çalışması vardı. Altta çarpımlar yukarıda ise sonuçları vardı. Sonuçlarda led ışıklar vardı. Alttaki herhangi bir çarpımın yanında duran raptiyeye dokunduğunuzda yukarıdaki sonuç yanıyordu. Bunun için pil ve pil yuvası kullanıyordu. Öncelikle bunun aynısını yapmayı düşünüyorum.
Eğer bunu bir an önce yaparsam fotoğrafını yayınlayacağım. Ama şimdilik alttaki fotoğrafa benzer bir şey olacağını söyleyebilirim.
Resimdeki anlattığımdan biraz daha farklı. Yukarıda yanan lamba tek. Üstelik iki kontrol kullanılıyor. Bunlardan biri sayıyı ikincisi çarpımı kontrol ediyor. Eğer çarpım ve sonucu olan sayı doğru ise yukarıdaki doğru yazısı yanıyor. Benimkinde ise alttaki her sayının yanında led olacağını ve her birinin yanacağını düşünmenizi isterim.
31-08-2009
|
#26 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
31-08-2009
|
#27 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Eğer onlar basamağı aynı olan iki sayıyı çarpıyorsanız; Video: Kolay Çarpma Metodu - Vidivodo
31-08-2009
|
#28 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Eğer dokuz sayısı ile çarpmaları öğretiyorsanız; Video: Çarpma İşlemi - Kısa Yol - Vidivodo
Ayrıca dokuzu hangi sayıyla çarpıyorsanız onlar basamağı o sayının bir azı birler basamağı ise dokuzdan onlar basamağındaki sayıyı çıkartırız geriye kalan sayı birler basamağıdır.
Örneğin 9 x 8 = sekizle çarptığımız için onlar basamağı 8 -1 = 7'dir. Birler basamağı ise 9 - 7 = 2 yani sayı 72'dir.
31-08-2009
|
#29 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Yine çarpma işleminde kullanılacak bir başka yöntem ise çocuklara bir gün öncesinden 2 x 2 cm büyüklüğünde on tane karton kesmeleri ve bir zarf getirmeleri söylenir. Zarflara konan kartların bir yüzüne o gün öğretilecek çarpımlar yazılır. Örneğin 5'ler öğretiliyorsa birinci kart 5 x 1 ikinci karta 5 x 2 şeklinde yazılır. Aynı kartın arka yüzüne de çarpım sonuçları yazılır. Öğrenciler evde çarpımları çalıştıktan sonra annesi, babası, ağabeyiyle birlikte ya da tek başına kartları açar. Sonucu önceden söyler ve kartı çevirerek çarpım sonucunun doğru olup olmadığını kontrol eder.
31-08-2009
|
#30 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Çocuklar 2, 3, 4, 5 ile çarpmaları öğrendikten sonra 5'ten büyük sayıların bir biriyle çarpımını parmak kullanarak rahatlıkla yapabilirler.
Örneğin 7 x 9 işlemini yapacağız. 7 sayısı 5'ten iki fazla olduğu için iki parmak kaldırılır, gerisi kapatılır. 9 sayısı ise 5'den dört fazla olduğu için dört parmağı kaldırırız geriye kalanı kapatırız. Kaldırdığımız parmakları onar onar sayarız. İki parmakla dört parmak kaldırıldığı için altı parmak vardı 60 demektir. Kapattığımız parmakları da bir biriyle çarpıyoruz; 3 x 1 = 3. Sayıları topluyoruz, 60 + 3 = 63.
Ayrıca bakınız; Bir Derste 6,7,8,9 ve 10 larla Çarpma İşlemi
Konu Okan Ünal tarafından (31-08-2009 Saat 12:38 ) tekrar düzenlenmiştir.
| | (Offline)
| |
31-08-2009
|
#31 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Bütün çarpımları öğrettiniz diyelim destedeki vale, kız, papazı kaldırın. Geriye kalanları karın. İki kartı sırasıyla açın. Çarpımlarını ilk söyleyene kartları verin. İki, üç, dört, beş öğrenci gruplarıyla oynanabilir. Biri hakem 5 kişinin olduğu 6 kişilik gruptan oluşan gruplara oynamasını sağlayabilirsiniz. 36 öğrenci varsa altı grup olacaktır.
31-08-2009
|
#32 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Ayrıca büyük boy resim defteri alıp her bir sayı için çarpma işlemini buraya yazacağım. Yanında resimlerle bu işleri biraz daha renklendirmeyi düşünüyorum.
Lower Navigation
| | |