| | |
27-09-2009
|
#1 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Teşekkürler: 1.962
İndirme: 930 Yüklemeler: 99 | 2. sınıf günlüğü
Zümrelerim 2. sınıf için yeni bir sayfa açalım. Burada 2. sınıf için yaptığımız etkinlikleri, çalışmaları paylaşalım. Ödevleri, proje ve performans görevlerini paylaşalım. Böylece birbirimizin eksiklerini tamamlarız.
Ayrıca zümrelerin birlikte gitmesinde çok büyük yarar var. Aslında yıllık planlara uyduğumuzda çoğumuz yaklaşık aynı konularda olacağız ancak bazı arkadaşlar sindire sindire giderken bazı arkadaşlarımız hızlı davranacaktır.
Günlük yaptıklarımızın olduğu bir sayfa olsun. Neler yapıyoruz, neredeyiz, sorunumuz nedir bunları birlikte paylaşalım.
27-09-2009
|
#2 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
İndirme: 930 Yüklemeler: 99 |
27-09-2009
|
#3 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
İndirme: 930 Yüklemeler: 99 | Değerlendirme ölçekleri;
Matematik kılavuz kitabında bulunan bütün ölçekler; Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. - Dosyalar - 2. sınıf matematik dersi ölçekleri
Türkçe ve hayat bilgisi hazırlık aşamasında bitince yayınlayacağım.
Konu Okan Ünal tarafından (27-09-2009 Saat 14:19 ) tekrar düzenlenmiştir.
| | (Offline)
| |
27-09-2009
|
#4 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Konu Okan Ünal tarafından (27-09-2009 Saat 13:09 ) tekrar düzenlenmiştir.
| | (Offline)
| |
27-09-2009
|
#6 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
İndirme: 930 Yüklemeler: 99 | Tutanaklar
Arkadaşlar buraya tutanakları yazarak gönderin. Böylece birbirimizin zümre toplantısı ve veli toplantısından yararlanabiliriz.
27-09-2009
|
#7 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
İndirme: 930 Yüklemeler: 99 | Diğer dosyalar
Arkadaşlar buradan diğer dosyalarımızı paylaşalım.
28-09-2009
|
#8 (permalink)
| | Stajer Öğretmen
Teşekkürler: 0
İndirme: 89 Yüklemeler: 0 |
değerli arkadaşlar 2.sınıf ta öğrencilerimin okumaları çok gerilemiş yazmalarıda sizce bu normal mi bana bir fikir verin lütfen.
| | (Offline)
| |
04-10-2009
|
#9 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Evet maalesef benimkiler de aynı durumdalar. Aslında 13 yıllık öğretmenlik hayatımda en şaşırdığım durum budur diyebilirim. 1. sınıfın sonlarına doğru artık hızlanmış okumaya başlayan, Atatürk'ün ailesin sorduğunuzda kendi ailesinden bahsedilmiş gibi anlatabilen öğrenciler 2. sınıfın başında sanki bu günleri hiç yaşamamışlar gibi unutup gidiyorlar. ????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/2-sinif-ogretmenleri-sohbet-odasi/32319_2-sinif-gunlugu#post239596
Aslında okumaya unutmamaları için her ay en az 3 kitap okumalarını, matematiği unutmamak için verdiğim matematik kitabını bitirmelerini, yazmayı unutmamak için de günlük yazmalarını tavsiye etmiştim. Ancak bunu yapan çok az olunca gelişme durdu ve geriye gidiş başladı. ---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:32 ---------- Benim de sizlere bir sorum olacak arkadaşlar geçen hafta cuma günü bir öğretmen arkadaşımız diğer okuldan görsel sanatlar dersi kılavuz kitabını getirince bir diğer arkadaşımız İlçe Milli Eğitime uğradı. Görsel sanatlar ve beden eğitimi kılavuz kitaplarını bulmuş. Her ne kadar kılavuz kitabı olan derslerden günlük yapılmayacak dense de bu derslerden birinde günlük ve yıllık plan yapılması gerektiğini söylüyor, üstelik kitaplar bizim kullandığımız kılavuzlardan çok programın bir açıklaması niteliğinde.
Günlük plan yapsam mı yapmasam mı?
04-10-2009
|
#10 (permalink)
| | Eğitim Yuvası Yöneticisi
Teşekkürler: 2.804
Thanked 3.819 Times in 1.000 Posts
İndirme: 596 Yüklemeler: 1563 | Kılavuz ders kitabı olan dersler için günlük plan yapılmıyor Okan öğretmenim.
Bu sene bizim tüm derslerimizinde kılavuz kitapları olduğu için günlük plan derdinden de kurtulmuş olduk.
Biz ayrıca şunu da yapıyoruz.
Matematik, Hayat Bilgisi ve Türkçe öğretmen kılavuz kitaplarındaki konuların üzerine hangi tarihde veya hangi tarihlerde işleyeceğimizi sene başında planlıyoruz. Bu şekilde ne geri ne ileri gidiyoruz. Erken bitirirsek tekrar veya başka etkinliklerle değerlendiriyoruz. | | (Offline)
| |
08-10-2009
|
#11 (permalink)
| | Vip Üye
Teşekkürler: 241
İndirme: 264 Yüklemeler: 0 | Bu yıl bizimde bütün derslerimizin kılavuz kitapları var.Kılavuz kitapları olan derslerin günlükleri yapılmayacak dense de ben görsel sanatlar ve beden eğitimi derslerinin kılavuz kitaplarının günlük planlar için yeterli olmadığını , Okan Öğretmenimin de dediği gibi açıklayıcı nitelikte olduğunu gördüm.
Sınflar bazında incelendiğinde bir kaç gün için örnekler verilmiş o kadar. Gün gün değil.Bu nedenle ben görsel sanatlar,beden eğitimi ve sanat etkinlikleri için günlük plan yapıyorum arkadaşlar..
__________________ "sabah oluyor sabah oluyor. güneş, güneş yine doğuyor!" | | (Offline)
| |
08-10-2009
|
#12 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Aslında idarecilerimiz planlarımızın elektronik ortamda bulunabileceğinden bahsetmişti. Herhalde bunun içinde günlük planlar da vardır. Cep telefonumun pdf vb.lerini gösterme özelliği var. Bundan yararlanarak cep telefonumda saklayabilirim. Ayrıca zaten okula bilgisayarımı götürüyorum. Ben yine de yapmaya ve yanımda elektronik ortamda bulundurmaya karar verdim. Hem böylece sınıf defterine de ne yazacağımı daha çabuk görürüm.
22-10-2009
|
#13 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Arkadaşlar 2. sınıflar olarak nerede olduğumuzu paylaşalım birlikte gitmek açısından iyi olur.
Arkadaşlar Milli Eğitim Bakanlığı oluşan kriz durumu için beni de toplantıya çağırdılar. Toplantı domuz gribinin çoğalıp bütün okulların kapanması durumunda televizyondan verilecek eğitim üzerineydi. Her ne kadar uygun şartları taşıyor olsam da seçilemedim. Bütün öğretmenler mihver derslerde nerede olduğunu anlattılar. 2. sınıf zümrelerin çoğu aynı yerdeydi.
Hayat bilgisinde gazetemiz , Türkçe dersinde Ağabeyim ve Ben, matematik dersinde onluk - birlik konusundayım.
24-10-2009
|
#14 (permalink)
| | Vip Üye
Teşekkürler: 0
İndirme: 248 Yüklemeler: 6 |
merabalar ben hayat bilgisinde beslenme, matematikte toplama işlemindeyim.Türkçe de 1. tema bu hafta bitiyor arkadaşlar.
HİKAYE DOSYASI YAPMADIM. HİKAYE DEFTERİ KULLANIYORUZ.soruları (Hikaye haritası gibi) defterin başına yazdık.Her hikaye için o soruları yanıtlıyorlar.İllaki dosya olmak zorunda mı acaba?
| | (Offline)
| |
25-10-2009
|
#15 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Dosya olmak zorunda değil. Ben bir kitapçık haline getirdim öyle kullanıyorum.
15-01-2010
|
#16 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Arkadaşlar uzun zamandır ihmal etmişiz bu sayfayı. Neyse yeniden ben yazayım da canlandıralım. Belki diğer arkdaşlar da bu sayfaya yazar, yaptıkları ilginç çalışmaları ekler de biz de zevk alırız.
Her neyse ilk dönemin sonuna yaklaştık. Hayat bilgisinden İletişim araçlarını inceliyoruz. Telefonu ve diğer iletişim araçlarını kullanırken hangi kurallara uymamız gerektiğini belirliyoruz. Kayboldum konusundan sonraki konudayız. Sınıfa telefonlar getirildi. Oyuncak telefonlarla birbirimize telefon açtık. ????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/2-sinif-ogretmenleri-sohbet-odasi/32319_2-sinif-gunlugu#post243322
Türkçe'de Büyük Nedir Küçük Nedir? konusunu bitirdik. Çocuklara kendilerini 25 yıl sonra düşlemelerini nerede olacaklarını, kimlerle birlikte olacaklarını, evliliklerini, arkadaşlarını, belki çocuklarını kısacası hayatla ilgili düşlerini yazmalarını istedim. Birkaçından çok ilginç yanıtlar geldi. Pazartesi taratıp sizlerle de paylaşabilirim.
Matematik dersinde zihinden toplama işlemini çalıştık. Sunularda gördükleri sayıları toplamaya çalışıyorlar çok güzel oluyor. Hİkmet Sırma öğretmenin çalışmasını kullandık.
Neyse haftaya da karneleri vereceğiz. Karnelerle birlikte tatil kitapları da alacağız.
24-01-2010
|
#17 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Yaz tatili ödevi olarak MehmeT öğretmenimin yüklediği tatil ödevini biraz değiştirerek verdim. Önemli değişiklik olarak tatil kitabı almıştık. Bu kitapları yapmalarını istedim. Türkçe defterlerine günlük yazmalarını istedim. Ayrıca iki tane hikaye kitabı dağıttım ve bu kitapların özetlerini yeni başladığımız özet defterine yazmalarını istedim. ????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/2-sinif-ogretmenleri-sohbet-odasi/32319_2-sinif-gunlugu#post243699
En son kaldığımız konular şunlardı; Türkçe dersinde "Büyülü Bir Atım Olsa" konusunu işledik. Sonraki konuyu okuttum özetini yapıyorduk. Biraz hızlı gitmişim herhalde baktım geriye sadece dokuz konu kalmış Bu da ancak iki ay demektir. Hayat bilgisinde "Organlarım Çalışıyor" konusunu işledik. Organların hangi görevleri yerine getirdiğini öğrendik. Sonraki konuya geçmedik. Matematikte ise 4. ünite Çıkarma Zamanı'na kadar geldik. Aslında birinci dönemde hazırlık olsun diye çarpma işlemini vermiştim. Bununla problemler de çözmüştük. Onluk bozarak çıkarma işlemini de verdiğim için ikinci dönemde muhtemelen yardımcı kaynaklardan bol bol problem dağıtır yaptırırım.
09-02-2010
|
#18 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
İkinci dönem herkese hayırlı uğurlu olsun. Umarım bütün zümrelerime ve öğretmen arkadaşlarıma başarılı bir dönem olur.
Arkadaşlar birinci dönem sonunda verdiğim ödevlerin yapılmış olduğunu gördüm. Günlükler yazılmış, tatil kitabı yapılmış, hikayeler okunmuş ve özet yazılmıştı.
Ayrıca bugün yeni bir öğrencim daha oldu. Nur Sena oldukça zeki görünüşlü tatlı bir kızdı. Öncelikle ona küçük bir yazılı yaptım. Basit bir etkinlik, adını soyadını yazdırdım, "Atatürk Selanik'te doğdu." cümlesini yazdırdım, bir ve iki basamaklı toplama işleminden sonra eldeli toplama işlemi yazdım yaptı. En son olarak bir problem sordum hangi işlemi yapacağı üzerinde zorlandı. Ancak zaten ikinci dönem pek matematik konum kalmadığından problem üzerinde çalışacağım. Bu konuda zaten sorun olmayacak. Ders kitaplarında benden çok daha gerideydi ancak matematikte çarpma işlemini bile öğrendiklerini söyledi çok sevindim. Diğer derslerde geriye kalan konuları sonradan da olsa tamamlarım ancak matematikte bir konuyu bilmeden diğerini öğrenmesi zor olabilirdi. Bu yüzden sevindim.
17-02-2010
|
#19 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Arkadaşlar 2. sınıf zümrelerim arasında hangi konuda olduğunu ve yaptıklarını paylaşacak kimse yok mu?
16-03-2010
|
#20 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Demek ki bu sitede ikinci sınıf öğretmeni yokmuş.
16-03-2010
|
#21 (permalink)
| | Vip Üye
İndirme: 264 Yüklemeler: 0 |
Ben varım Okan Öğretmenim ..Geldim,gördüm ve yazdım..
Ders ders yazayım size arkadaşlar:
Hayat Bilgisin de Atatürk Önderliğinde Yapılan Hak Ve Özgürlüklerimiz konusunda,
Matematik de Çıkarma İşleminin Sonucunu Tahmin Etme konusundayız.
Türkçe de ise dün itibariyle Hayal Gücü Temasına geçtik .
Sanat Etkinlikleri dersinde ise okuduğumuz masalları dramatize ediyoruz yada resmini çiziyoruz.Görsel Sanatlar dersinde yaptığımız kuklalarla drama gerçekleştirip oynuyorlar. ????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/2-sinif-ogretmenleri-sohbet-odasi/32319_2-sinif-gunlugu#post246614
Bu aralar 23 Nisan için çalışmalara başladık.Öğrencilerimin hepsiyle birlikte iki dans oyunu gösterisi hazırlıyoruz.Her gün son ders yapmaya çalışıyoruz,yapabildiğimiz kadar.
Bu arada Okan Öğretmenim sizin KİTAP KURDU'nu kullanıyoruz.Öğrencilerim çok sevdiler .Onların adına teşekkür ederim.
Bu dönem sevindiğim bir olay oldu. İşitme özürlü olan öğrencim okumaya geçti .Yazmada başarılı değil ama zamanla oda olacak biliyorum..
Herkese iyi çalışmalar arkadaşlar..
__________________ "sabah oluyor sabah oluyor. güneş, güneş yine doğuyor!" | | (Offline)
| |
02-05-2010
|
#22 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Demek ki duru-su öğretmenim toplasan üç dört kişiyiz 2. sınıf öğretmeni. Ya da birinci sınıf öğretmenleri gibi heyecanlı değiliz, heyecanımızı yitirmişiz. Baksana bir sene bitmek üzere ikinci sınıf öğretmen arkadaşlarından konu paylaşımı pek olmamış. Neyse artık kısmet seneye.
Bu arada Matematik bitti, şimdi tekrar yapıyorum. Öncelikle geometrik cisimleri tekrar edip onlar hakkında konuştuktan sonra çevre konusunu işledim. ????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/2-sinif-ogretmenleri-sohbet-odasi/32319_2-sinif-gunlugu#post249587
Türkçe'de sanırım adı Kuş İzleme Masası'ydı konunun tam emin olmamakla birlikte en azından konusu buydu. Son dört konu kaldı. Dil bilgisi olarak yarın adların hallerini işleyeceğim.
Hayat bilgisinde bayram yaptık gibi bir konu vardı ona atlamıştım. Şimdi sanırım aynı temanın üçüncü konusuna geri döndüm. Ara sıra eski konuları hatırlayıp konular hakkında testler çözüyoruz.
Duru-su seninki gibi benim de bir öğrenci okuma yazmaya geçti. Benimki biraz yaramazlıktan okuyamamıştı. ---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:24 ---------- O arada 2. sınıflar için Temel Kaynak adlı tüm dersler kitabının pdf formatını rapide ekledim yaklaşık 35MB ; İndir Temel Kaynak
03-05-2010
|
#23 (permalink)
| | Vip Üye
İndirme: 264 Yüklemeler: 0 |
Okan Öğretmenim ikimizden başka yazan olmamış son zamanlarda.
Bizde Hayat Bilgisi dersinde ;Dünya Çocukları konusundayız.
Matematik de ; Uzunlukları Ölçme ile İlgili Problemlerdeyiz.Bitirmemize az kaldı bizimde.Sonra bende tekrar yapmayı düşünüyorum.Ayrıca bir öğrencim okula Matematik Oyun Kartları getirmiş.Benim çok hoşuma gitti.Eğer velilerde onaylarsa öğrencilerime aldırmayı düşünüyorum.
BEYİN SPORU MATEMATİK KARTLARI .DOKTORUM MATEMATİK
Belki sizlerde görmüşsünüzdür.
Türkçe de ise EKMEK metnini işledik bugün.
Okan öğretmenim 2 .sınıf TEMEL KAYNAK kitabını biz sene başında almıştık ve çok işimize yaradı.
Öğrencinizin okumaya geçmeside çok güzel ..
Bu arada projelerimizide tamamladık.Bu ay ise performans görevlerini yaptırmayı düşünüyorum..
Herkese kolay gelsin..
| |
03-05-2010
|
#24 (permalink)
| | Forum Yöneticisi
Oyun kartlarını merak ettim ben görmemiştim. Temel Dersler kitabı çok hoşuma gitti. Oradaki testleri ara sıra yapmak gerekiyor. Türkçe kitaplarımız farklı herhalde, benimki Milli Eğitim Yayınlarının. Ben şimdi projeleri yaptırıyorum. Gelişme olursa yazarım.
Lower Navigation
| | |