Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::.

Geri git   Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. > İndirme > 5. Sınıf Paylaşım Alanı > 5. Sınıf Proje ve Performans Görevleri

Dosyalar Menüsü
Ana Sayfa | Kategori Dizini | İstatistikler | Arama
5.Sınıf Matematik Proje Ödevi
Dosya Adı: 5.Sınıf Matematik Proje Ödevi (4,7 KB (Kilobyte))
Yazar: İlknur DOĞAN (Yükleyen: ilknur35)
Eklenme Tarihi: 28-06-2009
İndirme: 213
Değerlendirme: A-
Açıklama

Dosyaları indirmek için yetkiniz yok. Dosyaları indirebilmek için ÜYE girişi yapmalısınız veya ÜYE olmalısınız. Teşekkürler...

Yorumlar
ÜMMÜ
07-11-2009 at 22:40
Adı Soyadı: KUM YİBO
No: 2009 – 2010 öğretim yılı
5 . Sınıflar Matematik Dersi I. Dönem 1. Yazılı
02 / 11 / 2009
1- Aşağıdaki çokgenleri ,tablodaki çokgen isimleriyle (harfleri kullanarak) eşleştiriniz.

11

A B C Ç D E F G

Eşkenar dörtgen

Beşgen

Kare

Altıgen

Yamuk

Üçgen

Paralelkenar

Dikdörtgen

25

2- Aşağıdaki şekillerde kenar sayıları ile, içindeki sayılar arasında bir ilişki vardır. Buna göre, dördüncü şeklin içine yazılması gereken sayıyı, şeklin içine yazınız?
9

16

?

3-Aşağıdaki sayıları (16 =4x4= 42 örneğindeki gibi) üslü sayı şeklinde yazınız.
4 = 36= 9 = 49=

4-.Aşağıdaki şekiller bazı köşelerin açı ölçüleri verilmiştir. Verilmeyen açıları bulunuz.
? ????

? 40 105 68
? 85 40 68

5-Aşağıdaki şekillerin alan ve çevrelerini hesaplayınız.
10cm 20cm
A= A=
Ç= 10cm Ç=

Kare dikdörtgen

6- Aşağıdaki şekillerden çokgen olmayanların altındaki yuvarlak bölümü işaretleyiniz.

7- Aşağıdaki dörtgenlerden hangisinin tüm açıları farklı olabilir?
A) paralelkenar B) yamuk
C) eşkenar dörtgen D) dikdörtgen

8- Aşağıdaki şekillerden hangisinin köşegeni yoktur?

A) Dikdörtgenin B) Üçgenin C) Karenin D)Beşgenin

9-Aşağıdaki harflerin hangisinin simetri ekseni yoktur?
a) E b) L c) H d) M

10- Aşağıdaki şekilde görülen dört rakamını kesip çıkarırsak, geriye kalan şeklin alanı kaç birim kare olur?

A) 48 B) 12 C) 34 D) 36

3
8
13
18

11-Yukarıdaki sayı örüntüsünde ve yerine gelmesi gereken sayıların toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

A-41 B-46 C-51 D-56

12 “ 4 , 2 , 7 , 0 ,5 ” rakamlarından oluşan 4 basamaklı en büyük ve en küçük sayıları yazınız.
En küçük= en büyük=
13. a)Dörtgenlerin iç açılarının ölçülerinin toplamı ……......................derecedir.
b) Üçgenin iç açılarının toplamı……………………derecedir.
14. Aşağıdaki çokgenlerin yüksekliğini çiziniz.

15- Bir çokgenin bütün kenar uzunlukları ve bütün açılarının ölçüleri eşit ise bu bir …………….. çokgendir.

16- Okunuşunu yazınız. 407 543 008…………………………………….

17- Yarısı 98 olan sayının , 39 eksiği kaçtır?

*İlk beş soru 8’er puan, diğer sorular 5’er puandır.

www.egitimyuvasi.com sitemizde yer alan bilgi, belge, fotoğraf ve dokümanların her hakkı aksi belirtilmediği sürece www.egitimyuvasi.com sitesine aittir.
Sitemizde yayınlanan bilgi, belge, doküman ve fotoğrafların yazılı izin alınmadan yayınlanması, kopyalanması, ticari amaçlarla kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre suçtur.

Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.