| | |
27-05-2009
|
#1 (permalink)
| | Eğitim Yuvası Yöneticisi
Teşekkürler: 2.804
Thanked 3.819 Times in 1.000 Posts
İndirme: 596 Yüklemeler: 1563 | Atatürk'ün köy planı: Atatürk ideal cumhuriyet köyü ATATÜRK'ÜN KÖY PLANI: ATATÜRK İDEAL CUMHURİYET KÖYÜ İçinde hayvan mezarlığı, asri mezarlık, öğretmen evi, okuma odası, gençler kulübü, sosyal kurumlar, fabrikalar, köy gazinosu, damızlık ahırları olan bir köy düşünün. Hayvanlar için bile mezarlık olması gerektiğini düşünen bir duyarlı deha, olağan üstü bir varlık ve bizim en büyük şansımız ATATÜRK... İNCELEYİN SİZ DE HAYRAN OLUN! Arkadaşlar; Hani filmlerde seyrederiz, kayıp bir hazine vardır ve uzunca süren bir serüven ve iz kovalamadan sonra bir gün ortaya çıkar... ????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/ataturkun-hayati/31146_ataturkun-koy-plani-ataturk-ideal-cumhuriyet-koyu#post234547 İşte onun gibi bir şey yaşadım kısa bir süre önce. Dr. TAHİR TAMER KUMKALE'nin ATATÜRK'ÜN EKONOMİ MUCİZESİ adlı kitabının içinden çıkan bir kroki bana inanılmaz duygular yaşattı. Ben bu krokiyi görünce adeta şok oldum. Uzunca bir süre inceledim, tek tek yazıları okudum, inanamadım! Bu bizim kurtuluşumuz, işte Türkiye'nin aradığı çıkış yolu bu! Hazine bulmuş gibi sevindim. Önce hayran kaldım, sonra duygulandım; sonra 72 yıllık kayıp için kahroldum. Kayıp yıllara ve sorumlularına kızdım, öfkelendim. Bu kadar güzel bir proje, hem de 1937 yılında tasarlanmış, üstelik Mustafa Kemal Atatürk tarafından. Ölümünden hemen bir yıl önce bize bırakılan paha biçilmez bir miras. Bir kurtuluş planı... Neden uygulanmadı ve bu gerçek neden bizden saklandı? Sevgilerimle.Aysel Finnegan Resimdeki maddelerin açılımı: 1-Okul ve tatbikat bahçesi 2-Öğretmen evi 3-CHP Kurağı (Halk Odası) 4-Köy konağı 5-Konuk odası 6-Okuma odası 7-Konferans salonu 8-Otel-han 9-Çocuk bahçesi 10-Köy parkı 11-Telefon santralı ve köy söndürgesi 12-Köy gazinosu (Radyolu) 13-Ebe ve sağlık korucusu 14-Tarımbaşı 15-Hayvan sağlık korucusu 16-Sosyal kurumlar 17-Ziraat ve et işleri müzesi 18-Gençler kulübü 19-Hamam 20-Etüv makinası 21-Köy yunak yeri 22-Cami 23-Revir 24-Kooperatifler 25-Köy dükkanları 26-Spor alanı 27-Damızlık tavuk, tavşan, arı istasyonları 28-Damızlık ahır (Aygır ve boğa) 29-Kanara 30-Mandra 31-Değirmenler 32-Fabrika 33-Asri mezarlık 34-Hayvan mezarlığı 35-Kireç, taş, tuğla, kiremit ocakları 36-Yonca ve hayvan pancar tarlası 37-Koruluk 38-Köy gübreliği 39-Fenni ağıl 40-Pazar yeri ve köy zahire loncası 41-Aşım durağı 42-Panayır yeri 43-Selektör binası
Konu Mehmet ÖCAL tarafından (27-05-2009 Saat 00:59 ) tekrar düzenlenmiştir.
| | (Offline)
| | | The Following 5 Users Say Thank You to Mehmet ÖCAL For This Useful Post: | |
31-07-2009
|
#2 (permalink)
| | Vip Üye
Teşekkürler: 134
İndirme: 12 Yüklemeler: 4 | gerçekten güzelmiş
__________________ "ALLAH MAZLUMLARLA BERABERDİR." | | (Offline)
| |
Lower Navigation
| | |