Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::.
Alt 02-07-2009   #1 (permalink)
Forum Yöneticisi

Özlem07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 884
İndirme: 357
Yüklemeler: 14
Lightbulb Evden yüksek lisans yapma imkanı!

Gazi Üniversitesi, örgün öğretime alternatif olarak üniversitelerde uygulanmaya başlanan ve mesai saatleri içinde çalışmak zorunda olanların, ev hanımları ve engellilerin de yararlanabildiği, "Uzaktan Eğitim" faaliyetlerine, Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programını da dâhil etti. Üniversite, programa 2009-2010 öğretim yılı Güz döneminde yeni öğrenciler almaya hazırlanırken, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Halim Soncul daha farklı konulardaki Yüksek lisans programlarının da açılması için çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.
????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/egitim-haberleri/31581_evden-yuksek-lisans-yapma-imkani#post236174
Prof. Dr. Soncul, örgün eğitim ile yüksek lisans yapma fırsatını yakalayamamış olanlar tarafından tercih edilen "uzaktan eğitim yüksek lisans programı"ndaki öğrencilerin derslerini, 7 gün 24 saat açık olan Öğrenim Yönetim Sistemi üzerinden takip edebildiklerini belirterek, "Bu programda öğrenciler ders içeriklerini kendi çalışma takvimlerine göre takip edebilecek ve haftalık sesli ve görüntülü sohbetler ile öğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile sanal ortamda bir araya gelebileceklerdir. Dersleri metin, grafik, animasyon, video ve ses desteği ile alabilecek olan öğrenciler, öğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile gerek mesaj gerekse forum ve sohbet ortamları sayesinde sürekli iletişim halinde bulunabileceklerdir" dedi.
Programa katılmak isteyen öğrenciler, Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü web sayfalarından detaylı bilgi edinerek, ön-kayıt yaptırabiliyorlar.

Konu Özlem07 tarafından (02-07-2009 Saat 20:12 ) tekrar düzenlenmiştir.
(Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Özlem07 For This Useful Post:
Alt 02-07-2009   #2 (permalink)
Forum Moderatörü

SARE_NAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 0
İndirme: 517
Yüklemeler: 0
bence mükemmel olur. özelliklede bizim gibi iş saatinden fedakarlık yapma fırsatı olmayan kişiler için.umarım diğer bölümlerde de aynı sistem uygulanır.
Alt 02-07-2009   #3 (permalink)
Forum Yöneticisi

Okan Ünal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 1.962
İndirme: 930
Yüklemeler: 99
Okan Ünal - MSN üzeri Mesaj gönder Okan Ünal isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Özlem çok teşekkür ederim inan ki tam aradığım şeydi bu konu. Yüksek lisans yapmak istememe rağmen bunun için belirli gün ve saatlerimi ayarlayamayacaktım. Bu benim için çok iyi oldu.
Alt 02-07-2009   #4 (permalink)
Forum Yöneticisi

Okan Ünal - MSN üzeri Mesaj gönder Okan Ünal isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
BİLİŞİM SİSTEMLERİ UZAKTAN EĞİTİM tezsİz y. Lİsans ProgramI

Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Gazi Üniversitesi Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı tarafından yürütülecektir.

BAŞVURU KRİTERLERİ
Anabilim Dalı : Bilişim Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans
Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı
ALES ≥55 (Eşit Ağırlık+Sayısal) Y.Dil B* Lisans not ort. ≥2,00 Referans Mek. yok Niyet Mek. yok B*: (KPDS, ÜDS,IELTS, TOEFL) Dil puanı koşulu olmayıp, bu puanlar başvuru değerlendirmesinde kullanılacaktır.
DEĞERLENDİRME

Başvurular içinden değerlendirme %65 ALES puanı,%20 Lisans Not Ortalaması, %15 Dil puanı üzerinden yapılacaktır.
Adaylar arasında eşit puan olması durumunda ALES puanı dikkate alınacaktır.
Ücretlendirme
Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programından Mezuniyet için 36 krediden az olmamak koşuluyla en az oniki adet ders ile dönem projesinden başarılı olmak gerekmektedir.
Üç kredilik ders için 500 YTL uzaktan eğitim katkı payı alınacaktır.
Bir dönemde en az iki en çok dört ders alınabilmektedir.
Ders seçimi Bilişim Enstitüsü Yönetmeliğine göre yapılacaktır. Lütfen Yönetmeliği dikkatle okuyunuz.

????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/egitim-haberleri/31581_evden-yuksek-lisans-yapma-imkani#post236179
Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Diploması
Kredili derslerini ve dönem projesi dersini başarıyla tamamlayan yüksek lisans öğrencisine yüksek lisans diploması verilir.
Yüksek lisans diploması üzerinde Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programının onaylanmış adı bulunur.

Lisansüstü Eğitime Başvurabilecek Lisans Programları
Anabilim Dalı Başvurabilecek Lisans Programları
Bilişim Sistemleri
Bilgisayar Sistemleri Eğitimleri, Bilgisayar Eğitimi,Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi,Elektronik Eğitimi,Elektrik Eğitimi,Bilgisayar Mühendisliği,Elektrik-Elektronik ve Endüstri Mühendislikleri, Matematik Eğitimi, İstatistik, Matematik, Diğer Bilişimle İlgili Bölümler(Anabilim Dalı Başkanı Onayıyla)
Mezun olduğunuz Lisans Programınız Başvurabilecek Lisans Programları arasında bulunmuyorsa Bilişim Sistemleri ile ilgili özgeçmişinizi Bilişim Sistemleri Anabilim dalı Başkanının omerbay@gazi.edu.tr adresine eposta göndermeniz gerekmektedir. Anabilim dalı Başkanının onayıyla Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurabilirsiniz.
ANABİLİM DALI HAKKINDA
Bilişim teknolojileri 21.yüzyılda bilimsel ve ekonomik alanda yaşanan gelişmelerin merkezindedir. Bilişim teknolojilerinin etkin ve yaygın kullanımı, toplumlardan bireylere kadar tüm örgütsel düzeylerde hizmet kalitesini artıracak ve tüm iş süreçlerini yeniden şekillendirecektir. Toplumların gelişiminde çok önemli rol oynayan bilişim teknolojilerinin etkin kullanabilmesi ve yaygınlaştırılması için, yetişmiş insan gücü gereksinimlerini karşılayacak eğitim programları ve insan kaynakları geliştirme girişimleri büyük öneme sahiptir.
????: Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. http://www.egitimyuvasi.com/forum/showthread.php?p=236179
Ülkemizde bilişim sektörünün gereksinim duyduğu eleman açığı yüz binler ile belirtilebilen seviyelerdedir. Üniversitelerimizde şu anda yapılan 4 yıllık bilgisayar mühendisliği ve 2 yıllık bilgisayar programcılığı eğitimlerinin bu alandaki yetişmiş insan gücü açığını kapatması mümkün değildir. Çünkü bu eğitim programlarının amacı doğrudan bilişim uzmanı olarak çalışabilecek insan gücünün karşılanmasına yöneliktir. Oysa çağımızın bir gereği olarak doğrudan bilişim uzmanının yanısıra güncel teknolojik bilgilere sahip başka mesleklerdeki insan gücüne gereksinim giderek artmaktadır. Bu tür insan gücünün en büyük özelliği başka bir meslek grubunda çalışıyor olmasına karşın bilişim teknolojilerinden yoğun bir şekilde yararlanma gereksinimi olan alanlarda çalışıyor olmalarıdır.
Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü bünyesinde ilgili Anabilim Dalı altında açılacak olan Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile yukarıda açıklanan gereksinimler doğrultusunda bilişim teknolojilerine yönelik lisansüstü düzeyde eğitim ve araştırma yapacak seçkin bir eğitim kurumu olmayı temel amaç olarak belirlemiştir. Öğretim üyeleri ile Gazi Üniversitesi bilişim alanında çok gelişmiş bir akademik altyapıya ve bilgi birikime sahiptir
Enstitümüz, sahip olduğu en üst düzeydeki teknik olanaklarla bilişim teknolojileri destekli uzaktan eğitimi başarıyla gerçekleştirilebilecek konumdadır. Öğretim yönetim sistemimiz ve en gelişmiş eşzamanlı iletişim programımız, bir lisansüstü eğitimin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek düzeydedir.
Bilişim Enstitüsü, bilişim teknolojileri alanında Gazi Üniversitesini lider yapmayı temel hedef olarak belirlemiştir.

Alt 04-07-2009   #5 (permalink)
Vip Üye

BayYILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 632
İndirme: 204
Yüksek lisans yapmak isteyen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.
Bir tohum ekersen,bir kez ürün alırsın.Bir ağaç dikersen,on kez ürün alırsın.Ama halkı eğitirsen,yüz kez ürün alırsın.Bir adama bir balık verirsen bir gün doyar. Ama ona balık tutmayı öğretirsen her gün doyar.
KUAN KZU
Alt 04-07-2009   #6 (permalink)
Forum Yöneticisi

Bu yüksek lisans şartları bana uygun değil. İstediği bölümler genelde bilgisayar ile ilgili üstelik üç kredilik dersin karşılığı 500 TL, üç ders almış olsanız 1500 TL ödemek zorunda kalacağız.

Bekleyelim bize uygun bir fırsat da çıkar elbette.
Alt 08-07-2009   #7 (permalink)
Vip Üye

BayYILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 632
İndirme: 204
Ben henüz önlisans bölümü mezunu olduğum için başvuru şansım bile yok.Zamanında lisans tamamlamaya gidemedim.Tabii daha sonra böyle bir kurs açılmadı.Önlisans bölümü mezunu olarak kaldım.
Bir tohum ekersen,bir kez ürün alırsın.Bir ağaç dikersen,on kez ürün alırsın.Ama halkı eğitirsen,yüz kez ürün alırsın.Bir adama bir balık verirsen bir gün doyar. Ama ona balık tutmayı öğretirsen her gün doyar.
KUAN KZU
Alt 09-07-2009   #8 (permalink)
Öğretmen

hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 100
İndirme: 49
Alıntı:
OkAn_uNaL´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu yüksek lisans şartları bana uygun değil. İstediği bölümler genelde bilgisayar ile ilgili üstelik üç kredilik dersin karşılığı 500 TL, üç ders almış olsanız 1500 TL ödemek zorunda kalacağız.

Bekleyelim bize uygun bir fırsat da çıkar elbette.

Evet Bir yandan çalışanlar için diyerek cazip önerilerle ortaya çıkıyorlar diğer yandan harçlarla siz bu fırsattan yararlanmayın diyorlar. Bir çok üniversitede çalıştığı için yada çalışmak mecburiyetinde olduğu için ikinci öğretime lisans kaydı yaptırmak isteyen öğrencilerin dudakları uçukluyor harç ücretlerini görünce. Değil ödemek yanına bile yaklaşamıyorlar. Yüksek kisans uygulamasıda öyle.

Bankacı, marketçi mantığıyla ücret açıklamışlar. En fazla dört kredi karşılığını yazmak yerine bir ders karşılığı yazıyor. Ooo çok güzel diyeceksin. Ondan sonrada eğer asgari ücret alıyorsan her ay bir ders için çalışırım artarsa simit yerim diyeceksin.
Alt 09-07-2009   #9 (permalink)
Forum Yöneticisi

Özlem07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 884
İndirme: 357
Yüklemeler: 14
Ben de ilk bu konuyu haberlerde görüp, buraya taşırken baya umutlanmıştım. Ancak Okan öğretmenimin verdiği bilgiyi okuduktan sonra, umutlarım suya düştü... Neyse hayırlısı bakalım, bekleyelim, görelim. Belki bir gün ışık bize de yanar... :rolleyes:
Alt 10-07-2009   #10 (permalink)
Vip Üye

tülün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler: 1
İndirme: 118
Yüklemeler: 1
Evet arkadaşlar benim arkadaşım bu yüksek lisansa kayıtlı ve1600L.ödediği için devam edeceğim dedi .Çünkü hem zaman problemi yaşadı hemde soruların sorusunu soruyorlarmış. Mezun olmak için çok sıkıntı yaşıyor. Ama yine yüksek lisans yapmaya değer diyorum ben.
Alt 23-05-2010   #11 (permalink)
Stajer Öğretmen

Teşekkürler: 0
İndirme: 0
uzaktan eğitim

uzaktan eğitim için başvurlar ne zaman başlıyor nasıl başvuru yapılıyor

Lower Navigation
Geri git   Eğitim Yuvası .::Eğitim Üzerine Her Şey::. > ÖĞRETMENLER-İDARECİLER-VELİLER-MÜFETTİŞLER-E-OKUL > Öğretmen-İdareci-Müfettiş-Veli-E-Okul Sorunları ve Çözümleri > Eğitim Haberleri

Bookmarks

Tags
evden, imkanı, lisans, yapma, yüksek

Seçenekler